Nu rensas Byträskets södra del

En liten information till er som undrar vad som händer vid Byträsket just nu.

Ramsmora byalag tar med jämna mellanrum hjälp av Skogsstyrelsen för att inspektera våra skogsområden och upprätta en plan för skogsvård, den senaste gjordes 2013. Ett område som pekats ut är mossen vid byträskets södra del, som för länge sedan inte hade skog alls. Eftersom mossen flyter på vattnet har området varit svårt att sköta (underlättas när det finns is). Med tiden har det vuxit upp mycket sly som dels står alldeles för tätt och därför växer till höga smala slanor. Det är också ett ställe där vilt får skydd väldigt nära vägen vilket man gärna undviker. Vi kommer därför rensa denna del och enligt rådet från Skogsstyrelsen kommer slyn att tas ner för att öppna upp området igen. Detta arbete kommer att pågå så länge vi har is på sjön.

Joakim Lilliesköld, skogsansvargig i Ramsmora byalag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *